arcualattervezés

Arculattervezés

Arculattervezés során megkülönböztetünk kis-és nagyarculatot. Ebben a bejegyzésben szeretném bemutatni mik a kisarculat elemei.

arcualattervezés

Az arculattervezés sokszor a webdesigner feladata. A kisarculati elemek megtervezése komoly és összetett feladat, nagy odafigyelést igényel. Ezek az elemek fogják a képviselni a vállalkozást, hiszen az arculat valójában nem más, mint a vállalkozás megjelenési formáinak összessége.

Mik a kisarculat elemei?

arculattervezés - kisarculat

Logó:

Az arculati elemek egyik legfontosabbika. Ez az az arculati elem, ahol mindenhol szerepelni fog. Egy jó logó megtervezésére időt kell szánni a legfontosabb, hogy egyedi legyen és képviselje a vállalkozást.

Ebben a bejegyzésemben bemutattam milyen lógó típusok közül lehet választani a tervezés során.

Névjegykártya:

Névjegykártya nélkül meg lehet próbálni boldogulni, azonban nem érdemes. A névjegy a másik alapvető arculati elem, hiszen ez is képviseli a vállalkozást. Alapvető információkat tartalmaz, segít kapcsolatot teremteni a másik féllel. Formailag és grafikailag megkülönböztetünk többféle névjegykártyát.

Bélyegző:

A jó bélyegzőterv megmutatja és informál arról, hogy az elhelyezni kívánt céginformáció mekkora területen fog elhelyezkedni.

Levélpapír és boríték:

A már korábban jóváhagyott színek, betűtípus/betűtípusok és logó alapján tervezzük a vállalkozás levélpapírját és borítékját. Igazán igényes megjelenést kölcsönöz a cégnek. Aprócska de el nem hanyagolható részlet.

Mik a kisarculat tervezés lépései?

 1. Konzultáció

  Minden tervezés egy előzetes konzultációval kezdődik, amely teljes mértékben díj-és kötelezettségmentes. Ilyenkor teljes képet szeretnék kapni az ügyfél által képviselt vállalkozásról.
 2. Felmérjük az igényeket:

  A konzultáció során kitöltésre kerül egy igényfelmérő űrlap, ami nagyban megkönnyíti a munkámat, hiszen így még teljesebb képet kapok az ügyfél igényeiről.
 3. Árajánlat:

  A konzultáció és az igényfelmérés után árajánlat készül, ami ha elfogadásra kerül szerződéskötést követően elindul a közös munka.
 4. A kreatív tervezés kezdetét veszi:

  Elkezdődik a munka, kiválasztásra kerülnek a színek, a betűtípusok. Majd az első arculati elem kerül elkészítésre a logó. Amikor a logó kész, elkészítésre kerülnek a többi elemek
 5. A kész arculati csomag prezentálása, átadása:

  A kész elemeket mockupon prezentálom, majd a megfelelő formátumban, színekben átadásra kerülnek.

Találkozzunk a Facebookon vagy az Instagramon.