weboldal tervezés - szabadúszó webdesigner

Weboldal tervezés -step by step

A weboldal tervezés nem lehetetlen vállalkozás, azonban vannak szempontok, amiket figyelembe kell venni a tökéletes eredmény érdekében.

Ebben a bejegyzésben segítséget szeretnék nyújtani azoknak, akik saját maguk szeretnék a weboldalakat összerakni, azonban nem tudják, hogy fogjanak hozzá.

weboldal tervezés - szabadúszó webdesigner

No 1. Mi lesz a weboldal célja? Miért szeretnél weboldalt?

Az első lépés, hogy meghatározzuk, mi is lesz a seboldalunk célja. Konverzió növelés? Értékesítés? Kapcsolattartás? Esteleg a vállalkozásod bemutatása?

No 2. Weboldal struktúrájának megtervezése

A weboldal tervezés kezdetei lépéseinek egyik legfontosabbika. Megtervezzük a menü struktúráját, kialakítjuk a szöveges és a képi tartalom arányát.

No 3. Domain és tárhely ügyintézés

A harmadik lépés a domain és a tárhely lefoglalása. Mindenképpen szükséges ellenőrizni, hogy elérhető-e a domain név. Ha igen, már fél siker márcsak ki kell választani a weboldal számára legideálisabb tárhelyet. A webtárhely valójában egy lemezterület, amire feltöltjük a weboldalunk tartalmát. Amikor a látogató beírja a böngészőbe a kiválasztott domain nevünket, a webtárhelyen található adatokat tölti be nekünk.

No. 4 Arculattervezés/ grafikai és marketing tervezés

A drótváz kialakítás után elkezdődik a legizgalmasabb rész. Amennyiben tartalomkezelő rendszerrel (pl. WordPress) dolgozunk, a telepítés és a szükséges beállítások elvégzése után kialakításra kerülhet a weboldal. Figyelembe véve a korábban meghatározott célokat, és irányokat elkezdjük felépíteni az oldal.

Nagyon fontos szem előtt tartani weboldal tervezés alatt, hogy a tervezett weboldal reszponzív legyen.

Ebben a bejegyzésben bőven írtam a reszponzív webdesignról. Keresőoptimalizálás szempontjából nem szabad figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy a Google előrébb sorolja a felhasználóbarát és reszponzív weboldalakat. Tehát a jó helyezés egyik fontos eleme a jól optimalizált megjelenés.

No 5. Finomhangoljunk, teszteljünk

Többször ellenőrizzük a weboldal kinézetét, és ellenőrizzük, hogy a weboldal maximálisan illeszkedik az arculatba.

No 6. Na és a marketing?

Ha kulcsszó kutatás kész, nincs más mint beállítani a különböző mérőeszközöket. Ilyen mérőeszköz például a Google Analytics vagy a Google Search Console, amivel ellenőrizni tudjuk a weboldalunk látogattoságát, valamint a találati listán lévő helyzetünket.

No. 7. Indulhatunk?

Ha minden kész, minden tökéletes nincs más teendőnk, mint biztonsági mentést készíteni és gyönyörködni a munkákban.

weboldal tervezés - szabadúszó webdesigner

Találkozzunk Facebookon